Indi & Co Tonic

Historia

På resan för att utveckla sortimentet av INDI & Cº-mixers har forskningen tagit oss århundraden tillbaka till när traditionerna för konservering och destillering först började i El Puerto de Santa María, Guadalquivir-dalen, i Andalusien, Spanien.

I decennier har man använt sig utav de aromatiska örter, citroner och apelsiner som området kring Sevilla blivit känt för, dessa har torkats och använts både för medicinska ändamål men även kulinariska. 

Under 1500-talet ankom nya exotiska ingredienser från Västindien, Bl.a. kinin och vanilj. Detta ledde till ett helt nytt sätt att blanda och destillera. I och med detta började det utvecklas fram, det absolut bästa från Medelhavet och Karibien.  

i Cádiz har man i kommunarkivet uppgifter från 1600-talet som beskriver destillering av olika botaniska växter, som kinin och citrusfrukter. 

Idén att ta del av kinin baserade drycker för medicinska ändamål spred sig snart över hela Europa och till Indien tack vare East India Company. Följaktligen blev kinin den viktigaste ingrediensen i toniskt vatten. 

INDI & Cº-mixers och tonic är kulmen på år av kunskap och experiment på hur de många medelhavs- och orientaliska växterna som finns tillgängliga kan destilleras för att extrahera de renaste och mest intensiva dofterna och smakerna. 

INDI & Cº använder traditionella metoder för blötläggning, jäsning och destillation av noga utvalda ingredienser från bland annat Spanien och Västindien. 

Process

Guidad av deras mäster blandare väljer teamet olika botaniska ingredienser i bästa skick, varav några lufttorkas för att bevara deras viktiga egenskaper och smakintensitet.

  • Kinin och apelsinskal från Sevilla
  • Kewra från Indien 
  • Japansk Yuzu och Kalamansi från Filippinerna 

Används i INDI & CO-mixers tillsammans med citron – och limejuice, vatten samt vitt- och rörsocker.

Efter det noggranna valet av olika ingredienserna börjar den traditionella processen med att macerera alla olika frukter, örter och växter separat. En process som är unik för INDI & CO Mixers.

Denna process pågår i veckor för att extrahera all dess smak och doft. Destillationsprocessen görs mycket långsamt och försiktigt med en teknik som kallas “au bain-marie” med andra ord ett vattenbad. Det är tack vare detta som INDI & CO-mixers innehåller alla de ursprungliga aromerna och smakerna utan att ändra på de naturliga egenskaperna hos varje ingrediens 

För att slutföra denna unika produktionsprocess kombineras koncentrat från destilleringsprocessen med färsk fruktjuice, sockerarter och renat vatten för att göra helt naturliga, balanserade mixers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *